ROPHARMA, o companie inovatoare in slujba calitatii vietii.

Published on 2013-06-13

 • ROPHARMA, o companie inovatoare in slujba calitatii vietii.

 

ROPHARMA S.A. BRASOV este o companie farmaceutica rezultata in urma fuziunii dintre societatile Iassy Farm S.A. Iasi, Aesculap S.A. Targu-Mures, Medica S.A. Bacau, si Global Pharmaceuticals SRL Brasov.

Compania functioneaza dupa un model de business integrat, astfel:

 • distributie a produselor farmaceutice si parafarmaceutice, prin cele 5 depozite situate in: Bucuresti, Iasi, Bacau, Targu- Mures, Cluj-Napoca;
 • comert cu amanuntul prin propria retea care cuprinde 125 farmacii in localitatile judetelor: Iasi , Vaslui, Suceava, Botosani, Bacau, Neamt, Vrancea, Mures, Harghita, Brasov, Sibiu, Prahova, Satu Mare;
 • productie de medicamente, suplimente alimentare si lapte praf prin fabricile:
  • S.C. Aesculap Prod S.R.L. (Targu-Mures)
  • S.C. Eurofarmaco S.A .(Chisinau)
  • S.C. Bioef S.R.L. (Dostat Alba)
 • servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfantul Constantin Brasov.

ROPHARMA participa activ la evolutia stiintei nutritionale prin investitii in alicamente sau "alimentele functionale", care sunt imbogatite cu elemente nutritive benefice pentru sanatatea umana.

S.C. Aesculap Prod S.R.L., cu sediul la Targu-Mures, continua traditiile "Laboratorului Galenic", infiintat in 1976, cu o vasta experienta in fabricarea produselor farmaceutice solide si a unor produse medicamentoase pe baza de plante. Odata cu privatizarea firmei, in aprilie 1999, a inceput reorganizarea si modernizarea in vederea alinierii la normele internationale.

Incepand cu anul 2004 intreaga activitate de productie s-a orientat catre gama suplimentelor alimentare care contin un spectru larg de vitamine si minerale esentiale precum si alte substante nutritive importante: lactoferina, luteina, imunoglobuline din colostru, silimarina, glucozamina, condroitin.

Eurofarmaco S.A. cu o traditie de peste 16 ani pe piata Republicii Moldova beneficiaza de un portofoliu de produse diversificat, aceste produse fiind prezente pe piata din Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Kazahstan, dar si pe piata din Romania.

Planul de investitii a vizat modernizarea tehnologiilor si conditiilor de fabricatie, au fost elaborate proceduri bine definite in executarea operatiunilor tehnologice si a procedeelor de asigurare si control al calitatii. Procedurile de achizitie a materiilor prime, de prelevare a probelor, a conditiilor de pastrare a materiilor prime si a produsului finit au fost armonizate la normele de buna practica in productie ( GMP) si la standarde de calitate europene (ISO);

Bioef SRL - Compania Bioef a fost infiintata in anul 1994 si este specializata in productia de lapte praf pentru sugari si copii mici, produse omologate si avizate de catre Ministerul Sanatatii, fabricate la Dostat in judetul Alba. Fabrica proceseaza doar laptele din productia proprie, fiind dotata cu un Laborator de incercari, autorizat de Agentia nationala a Medicamentelor si de catre ANSVSA pentru controlul microbiologic si fizico-chimic al produselor alimentare si al furajelor. Numarul de germeni pe unitatea de lapte obtinut este sub 10.000, normele europene fiind sub 100.000. Laptele praf obtinut aici este produs in conditii care respecta rigorile impuse in productia farmaceutica, la standardul GMP (Good Manufacturing Practice,iar produsele Vitalact corespund standardelor ISO 9001/2001, precum certifica TUV THURINGEN.

Parteneriatul cu Spitalul Sf. Constantin

Incepand cu anul 2011, Ropharma a demarat parteneriatul cu Spitalul Sf. Constantin, care si-a deschis oficial portile pe data de 10 martie.

Spitalul Sf. Constantin cuprinde 5 sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi totalizand 79 de paturi: chirurgie generala, oncologie medicala, O.R.L., neurochirurgie spinala, urologie, un bloc operator cu trei sali de operatie multifunctionale si o unitate de terapie intensiva chirurgicala dotata cu 13 paturi specializate.

In cadrul Spitalului Sf. Constantin , pacientii vor beneficia de serviciile si produsele farmaceutice ale companiei ROPHARMA. Facilitatile medicale sunt completate de serviciile oferite de o unitate bancara, un restaurant modern si alte spatii comerciale.

Dotarile moderne, personalul calificat si conditiile deosebite de cazare contribuie la plasarea Spitalului Sf. Constantin in topul spitalelor private din Romania. Spitalul Sf. Constantin isi propune o abordare diferita de restul spitalelor traditionale din Romania, prin faptul ca serviciile, dotarile, spatiul si circuitele functionale sunt special concepute pentru a corespunde standardelor internationale de calitate in domeniul medical, a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, Managerul General al Spitalului Sf. Constantin.

Pe langa medicii brasoveni, conducerea spitalului a mobilizat la Brasov o echipa de 20 de medici cu experienta din Tg. Mures, Cluj-Napoca si Bucuresti, unii chiar repatriati din Elvetia si Franta, care au acceptat relocarea pentru a-si desfasura activitatea in acest spital de nivel international. Competentele echipei medicale sunt completate de aparatura de top, produsa de lideri mondiali in domeniu, intre care mentionam: Karl Storz, Zeiss, Drager, General Electric, ValleyLab, Getinge.

Parteneriatul pe termen lung intre Spitalul Sf. Constantin si Spitalul Universitar Geneva are ca fundament convingerea reprezentantilor elvetieni privind seriozitatea proiectului "Spitalul Sf. Constantin" si maniera profesionista in care au fost gandite circuitele functionale, spatiul si dotarile. Acordul intre cele doua spitale prevede sprijin din partea Spitalului Universitar Geneva pentru proiectele chirurgicale ale Spitalului Sf. Constantin, formarea specialistilor, precum si schimburi de experienta si tehnologii intre cele doua spitale.

Acum Ropharma functioneaza dupa un model de business integrat, astfel: productie de medicamente, distributie, comert cu amanuntul prin propria retea de farmacii, si spital. Decizia de a investi pe acest segment am luat-o in urma unor experiente personale neplacute; In plus, consider ca este un serviciu pe care il intorc comunitatii, dupa ce comunitatea mi-a oferit sansa de a face afaceri de succes, a explicat Presedintele consiliului de administratie al companiei, dr. Farm. Mihai Miron.

 

Utilizarea in terapie a produselor Ropharma are la baza o temeinica fundamentare stiintifica, fiind rodul colaborarii specialistilor din companie cu cercetatorii Facultatii de Farmacie a UMF Tg. Mures si UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj Napoca.

Activitatea de productie si in cadrul laboratoarelor este realizata de catre farmacisti, chimisti si biochimisti bine instruiti, cu experienta in domeniu, care formeaza o echipa tanara si dinamica, caracterizata prin: perseverenta, gandire orientata catre profesie, responsabilitate si profesionalism.

Strategia de dezvoltare vizeaza completarea portofoliului cu produse de ultima generatie, produse care contin substante active naturale - rezultat al introducerii si dezvoltarii conceptului biotehnologie/biomedicamente.

ROPHARMA, performanta in slujba comunitatii.

Inovatia, extinderea retelei de farmacii Ropharma, dezvoltarea brand-ului Ropharma si a brandurilor proprii din portofoliul de productie, dotarea cu echipamente de ultima generatie a liniilor de productie, optimizarea achizitiilor directe si a distributiei reprezinta prioritatile strategice ale companiei.

In prezent Ropharma S.A., persoana juridica de drept roman, este societate pe actiuni de tip deschis, fiind tranzactionata la categoria I a BVB.

Managementul companiei, avand experinta antreprenoriala si corporatista are capacitatea de a indeplini misiunea propusa, aceea de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate a semenilor nostri, prin permanenta preocupare pentru cresterea calitatii produselor si serviciilor oferite, prin implicare sociala, apropiere si atentie fata de pacient si comunitate.

Ropharma se doreste a fi un partener in mentinerea sanatatii prin promovarea valorilor noastre - pacientii, angajatii, responsabilitatea, inovatia, initiativa, integritatea - sa ofere pacientilor solutii si idei noi, sa-i inteleaga si sa le ofere atentia si sprijinul de care au nevoie.