8 tipuri de dureri pe care nu trebuie sa le ignori

0000-00-00 00:00:00 / Categorie: Toate / Frumusețe și îngrijire

De multe ori, o durere de cap indica doar o migrena, iar durerile de stomac nu sunt altceva decat mici indigestii tipice sezonului de vara. Insa, asta nu inseamna ca senzatiile de durere trebuie tratate superficial, deoarece acestea sunt modalitati prin care corpul iti semnaleaza ca ceva nu functioneaza in limita normalului. De multe ori, ne cunoastem corpul atat de bine astfel incat ne putem da seama cu usurinta care sunt factorii care provoaca acest dezechilibru al organismului. Totusi, exista si cazuri in care simptomele durerilor apar in mod neasteptat, dureaza mai mult decat de obicei sau pur si simplu sunt resimtite in mod diferit de corp.

In astfel de cazuri este nececar un consult medical, tocmai pentru a preveni aparitia complicatiilor. In acelasi timp, n-ar strica daca ai lua in calcul o serie de tipuri de dureri care pot constitui semnale de alarma:

1.                 Durerile in piept

Cercetarile au demonstrat ca adesea, femeile pot resimti o gama mai variata de simptome din sfera bolilor cardiace decat barbatii. Exista totusi trei indicatori valabili pentru ambele sexe, ce semnaleaza probleme ale inimii: dureri de piept care dureaza foarte mult, dificultati in respiratie si senzatie de apasare in partea superioara a corpului

2.                 Durerile de cap

In cele mai multe cazuri, acestea sunt simple migrene. Insa daca sunt acompaniate de alte simptome, precum: distorsiuni ale vederii (forme colorate, hipersensibilitate la lumina), amplificarea sunetelor sau perceptie diferita a gusturilor, acestea pot semnala un anevrism cerebral.

3.                 Dureri ale dintilor

Pot indica infectia nervului dentar ca urmare a erodarii smaltului si raspandirii cariilor. In acest caz, vizita la stomatolog este imperativa, deoarece coloniile de bacterii ce provoaca infectia se pot raspandi cu usurinta prin sange, la nivelul intregului organism

4.                 Dureri ascutite in zona laterala abdominala

Insotite de senzatie de greata si stare febrila, acestea sunt semnalele apendicita. In cazul femeilor, acest tip de durere poate insemna si aparitia unui chis ovarian. Ambele afectiuni provoaca senzatii acute de durere si trebuie indepartate chirurgical deoarece pot erupe si raspandi infectia in intregul corp.

5.                 Disconfort abdominal

Durerile constante de stomac impreuna cu senzatia de balonare dupa aproape orice consum de alimente pot semnala probleme digestive grave sau in cazuri mai complicate, cancer ovarian. Specialistii au stabilit o serie de simptome care insotesc intotdeauna aparitia tumorilor canceroase la ovare: durere in zona pelvisului sau abdomenului, balonare si scaderea poftei de mancare. Daca va confruntati cu aceste simptome aproape zilnic timp de 2-3 saptamani, vizita la medic este absolut necesara.

6.                 Dureri de spate

Daca acestea nu dispar cu ajutorul unui antiinflamator si daca, in plus sunt insotite de senzatii de furnicaturi la nivelul degetelor , pot fi semnul unor leziuni ale nervilor spinali.

7.                 Dureri ale picioarelor

In cazul in care membrele inferioare prezinta umflaturi, sunt dureroase la atingere si se inrosesc foarte usor la atingere, acestea pot indica aparitia trombozei sau a cheagurilor de sange. In aceasta situatie, evitati masarea piciorului deoarece determina migrarea acestor cheaguri la nivelul plamanilor, impiedicand astfel transportul de oxigen. Este recomadat un examen medical in urma caruia, de regula, sunt prescrise tratamente de dizolvare a cheagurilor.

In cazul aparitiilor unor afectiuni grave, organismul transmite intotdeauna semnale de alarma care sa indice aparitia unui dezechilibru. De aceea, este foarte important sa fim foarte atenti si receptivi la simptomatologia care poate insoti o simpla senzatie de durere. In multe cazuri, acestea nu sunt semnale de alarma ale unor boli grave, insa cunoasterea propriului corp si grija fata de acesta pot preveni aparitia complicatiilor nedorite.