Greseli de evitat cand te speli pe dinti

0000-00-00 00:00:00 / Categorie: Toate / Igiena Personală

Spalatul pe dinti este un obicei atat de banal incat nu ii acordam prea multa importanta. Un periaj incorect insa, poate duce la probleme ale danturii, slabind rezistenta dintilor si sanatatea gingiilor. Pentru o igiena corecta, evita urmatoarele greseli, iar dintii tai iti vor multumi!

Greseala nr.1:

Nu folosesti periuta de dinti corecta.

Alege o periuta de calitate, fara peri prea duri, pentru ca iti poti rani gingiile si fara peri prea moi, pentru ca risti sa nu iti curate bine dintii. Apoi, asigura-te ca manerul este confortabil pentru ca periajul sa fie mult mai simplu. Nu uita ca periuta de dinti trebuie schimbata o data la cel mult 3 luni!

Greseala nr.2:

Exagerezi cu periajul.

In mod ideal trebuie sa te speli pe dinti de 3 ori pe zi, la cel putin 30 de minute dupa micul – dejun, pranz si cina. Periajul trebuie sa fie gentil, deloc dur pentru a nu afecta smaltul dintelui sau gingia.

Greseala nr.3:

Miscarea pe orizontala a periutei.

Periajul orizontal este mult mai rapid, acoperind toata suprafata din fata a dintilor, fara prea mare efort. Putini stiu ca, in timp, acest stil va eroda smaltul dintilor si va leza gingia. Pentru o miscare corecta periuta se tine cu perii la 45 de grade sau pe verticala.

Greseala nr.4:

Nu iti speli toti dintii.

Este necesar sa acordam o mare atentie tuturor dintilor, indiferent de pozitionarea acestora. In graba, tindem sa acordam mai mult interes dintilor din fata si mai putin celor din spate. Cei care nu au fost spalati corespunzator vor suferi cavitati dentare, iar tu o vizita la dentist.

Greseala nr.5:

Nu iti speli periuta de dinti dupa fiecare utilizare.

Nu uita ca pasta de dinti ce ramane pe periuta la sfarsitul fiecarui periaj se va usca si va dezvolta foarte multe bacterii.