Ce pericole ascunde gelul de dus

0000-00-00 00:00:00 / Categorie: Toate / Igiena Personală

Fiecare dintre noi alegem o sticla de gel de dus dupa miros si nu ne mai deranjam sa aflam care sunt ingredientele pe care le contine. Cu cat miroase mai frumos si e mai colorat si aspectos, cu atat e mai cumparat de majoritatea oamenilor. Gelurile de dus contin o serie de substante chimice toxice printre care D4 si D5. Acestea nu sunt singurele substante toxice. In general, produsele de baie atat pentru copii cat si pentru adulti contin substante chimice, in forma aldehida si sunt cancerigene.

In urma unui studiu realizat de catre cercetatorii din The Environmental Working Group din Canada, s-a constatat ca 41.000 de produse de ingrijire personala contin substante precum D4 si D5.

Majoritatea produselor cosmetice contin substante ce au actiune nociva asupra pielii noastre. Specilistii sustin ca la fabricarea acestor produse se adauga substante chimice pentru a le oferi aroma, culoare sau consistenta specifica. Gelul de dus se numara printre produse cu actiune posibil alergenica.

Nu exista produse lipsite de nichel. Acesta are o potenta alergica, dar fiecare om are receptivitatea sa la anumite produse cu diferit PH. Toluenul si forma aldehida sunt substante nocive, des intalnite in diferite cosmetice. Specialistii spun ca acestea produc reactii alergice tegumentare, se formeaza basici ce produc mancarime.

Oamenii de stiinta precizeaza ca gelul de dus contine diferite substante care duc la aparitia dermatitei de contact. Astfel sulfatul de sodiu(SLS) este un ingredient des intalnit cu rol in curatarea pielii. Substanta este folosita pentru a indeparta grasimea de pe epiderma. SLS poate actiona prea dur distrugand bariera naturala de grasime a pileii determinand astfel aparitia dermatitei de contact.

Parfumul este o alta substanta ce poate duce la aparitia dermatiteti din cauza efectului de uscare a apielii. Este recomandata citirea cu atentie a etichetei produsului si evitarea gelurilor de dus care contin parfum.

Parabenii sunt substante cu rol de conservare, folosite in majoritatea produselor cosmetice. Alergiile la aceste substante sunt relativ rare, dar unele produse contin mai multe tipuri de astfel de substante ce pot duce la deterioararea pielii.