Sexul – un stimulent pentru sistemul imunitar

0000-00-00 00:00:00 / Categorie: Toate / Viața sexuală

E oficial! Sexul ne imbunatateste functiile sistemului digestiv si chiar ne protejeaza impotriva racelii si gripei.

Psihologii din Pennsylvania au demostrat stiintific ca persoanele care fac sex o data sau de doua ori pe saptamana, au un sistem imunitar mai puternic. Medicii pot evalua sistemul imunitar prin masurarea nivelului de imunoglobulina A din organism, un anticorp important ce se gaseste in saliva.

Pentru a afla daca sexul poate altera nivelul de imunoglobulina A, cercetatorii au facut un studiu la care au participat 111 de persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 23 de ani. Dupa ce au fost intrebati cat de des au facut sex in luna precedenta, subiectii au oferit mostre de saliva. Rezultatele au demostrat ca cei care au facut sex mai putin de o data pe saptamana au avut o crestere relativ mica de imunoglobulina A, dar mai mare fata de cei care s-au abtinut complet, iar cei care au facut sex frecvent, au avut o crestere cu 30% mai mare in nivelul de anticorpi.

In concluzie, persoanele active sexual produc si elibereaza mai multa imunoglobulina A, necesara pentru apararea sistemului imunitar de raceli si gripa.

 

Satisfactia emotionala si sexuala au efecte importante asupra sanatatii

Persoanele care au o viata sexuala activa sunt mai putin stresate, mai putin deprimate si in general, mai sanatoase din punct de vedere fizic, psihic si emotional. S-a observat si o ameliorare a migrenelor sau a durerii provocate de atrita cronica, iar toate aceste beneficii se aplica atat barbatilor cat si femeilor.

Sexul elibereaza endorfine in organism, astfel somnul este mai linistit, iar corpul are timp sa se recupereze.

Dopamina, care poate sa te lase intr-o stare de euforie imediat dupa un act sexual, iti schimba instantaneu starea de spirit. Cercetarile au “facut” conexiunea intre stres si sex, sugerand ca sexul regulat produce chimicale ce dau o stare de bine, pastreaza anxietatea la un nivel scazut si ridica functionalitatea sistemului imunitar.

Chiar si atunci cand ai un contact fizic, cum ar fi imbratisatul sau tinutul de mana, in organism se elibereaza oxitocina, fiind substanta care te leaga de persoanele din jurul tau: de mama, de prieteni, de iubiti.

Sexul nu este doar sanatos, dar este si un semn al unei relatii puternice, al unei casatorii fericite, al unei conditii fizice normale si al unui regim alimentar potrivit.