Importanta vitaminelor pentru santatea celor mici

0000-00-00 00:00:00 / Categorie: Toate / Mama și copilul

Orice proaspata mamica se confrunta zilnic cu noi provocari in cresterea celui mic: crearea unui mediu sigur si primitor in care acesta sa creasca, asigurarea produselor de ingrijire specifice bebelusilor, grija si protectie constanta. Dincolo de acestea,una dintre cele mai complexe responsabilitati din viata oricarui viitor parinte este asigurarea unei nutritii echilibrate si sanatoase pentru cel mic.

 

Regimul alimentar al sugarilor are un rol determinant in mentinerea unei bune stari de sanatate si a unei dezvoltari armonioase la nivelul intregului organism. Tocmai de aceea, alimentatia acestuia trebuie sa pastreze un echilibru intre nutrientii necesari copilului in crestere si in acelasi timp sa fie perfect adaptata perioadei de dezvoltare specifice.

 

Importanta vitaminelor si mineralelor se extinde dincolo de asigurarea unei cresteri sanatoase, acestea actionand la nivelul intregului organism, incepand cu stadiul celular:

  • ·        functioneaza ca antioxidanti
  • ·        stabilizeaza legaturile intercelulare
  • ·        stimuleaza cresterea tesuturilor
  • ·        au rol de catalizator pentru metabolism
  • ·        faciliteaza circulatia enzimelor la nivel sanguin

In plus, ele reprezinta "puntea de legatura" ce faciliteaza functionarea organelor ca un tot unitar, ajuta la dezvoltarea anticorpilor necesari combaterii infectiilor, stimuleaza dezvoltarea corecta la nivel cerebral, intaresc tesuturile si sistemul osos.

 

De multe ori, fiecare etapa de crestere a sugarului are restrictii dietetice specifice care pot determina ulterior aparitia unor carente de nutrienti esentiali pentru organismul micutului. Astfel, mamicile trebuie sa aiba in permanenta grija sa suplimenteze alimentatia acestora cu vitamine si minerale care sa asigure dezvoltarea armonioasa la nivel somatic, fizic si cerebral.

 

In acest sens, Farmaciile Ropharma vin in sprijinul mamicilor cu produse care completeaza in mod natural alimentatia celor mici. Astfel, Vitalact Basic si Vitalact Immunity Junior constituie suplimente alimentare ce se pot integra perfect in regimul alimentar al sugarului. Acestea sunt fabricate din ingrediente naturale, avand un continut ridicat de vitamine, minerale, aminoacizi de baza si acizi grasi nesaturati care asigura un aport nutritional ridicat in conformitate cu cerintele copiilor de varsta mica. In plus, cele doua produse contribuie la intarirea sistemului imunitar datorita lactoferinei si colostrului bovin - doua componente active cu continut ridicat de anticorpi naturali.

 

Si pentru ca si micutii care au depasit stadiul de sugari au nevoie de aceeasi ingrijire si atentie in alimentatie, Farmaciile Ropharma au sintetizat aceleasi proprietati nutritionale intr-un supliment alimentar perfect adaptat voinicilor in crestere: Activit Junior Masticabil. Acesta are rol adjuvant in deficiente imunitare, intelectuale, dereglari metabolice si este extrem de eficient in perioada de crestere, contribuind la dezvoltarea sistemului osos.

 

Importanta vitala a vitaminelor in dieta zilnica este datorata faptului ca organismul uman nu le poate produce in mod natural, ci trebuie sa le preia din alimente. Tocmai de aceea, avand in vedere restrictiile alimentare specifice fiecarei perioade de crestere, suplimentele alimentare trebuie incluse cu atentie in fiecare etapa de ingrijire a copiilor. Incorporarea rationala a acestora aduce beneficii pe termen lung in dezvoltarea armonioasa cu fiecare pas si intarirea sistemului imunitar in fata vulnerabilitatilor.


Taguri: ,