Sfecla roșie

2020-01-29 15:15:32 / Categorie: Toate / Leguminaria

Sfecla roșie este o sursă bogată de nutrienți precum: mangan, calciu, potasiu, fier, fibre, fosfor, sulf, cupru, vitamine (A, B1, B2, B6, C), precum și mulți antioxidanți. Această legumă este cea mai bună pentru a menține sănătatea ficatului, iar sucul care rezultă este unul dintre cele mai bogate alimente în antioxidanți și nitrați naturali.

Consumul de sfeclă roșie are efecte pozitive asupra organismului și asupra sănătății umane. Iată care sunt cele mai importante beneficii:
1.    Protejează ficatul
Sfecla roșie ajută la îmbunătățirea stării ficatului și tratarea anumitor afecțiuni precum: ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar hepatita. De asemenea, această legumă, îmbunătățește metabolismul și prelungește viața celulelor hepatice.
2.    Previne și luptă împotriva anemiei
Vitaminele, mineralele și substanțele active, dar și cantitatea mare de fier și acid folic, ajută la producerea de globule roșii la nivelul măduvei osoase hematogene.
3.    Previne cancerul
Studiile în domeniu au arătat că sfecla roșie luptă împotriva cancerului de colon, datorită betacianinei cea care dă culoarea roție acestei legume și care este plină de antioxidanți.
4.    Combate depresia
Betanina, din compoziția sfeclei roșii ajută foarte mult la tratarea depresiei, precum și prevenirea acestei, iar triptofanul calmează, relaxează și oferă o stare de bine.

Iar pentru că acest acest sezon este dedicat sfeclei roșii, te poți bucura de toate beneficiile sale din plin!