Salata verde

2019-11-13 17:04:34 / Categorie: Toate / Leguminaria

Salata verde este o plantă legumicolă anuală sau bienală și se numără printre cele mai folosite tipuri de legume cu frunze din care se prepară salatele. Această legumă se consumă în stare proaspătă, de cele mai multe ori alături de alte legume sau în sandwich-uri. Este foarte bogată în substanțe nutritive, oferind celor care o consumă multiple beneficii nutritive pentru sănătate.

  Frunzele de salată verde conțin numeroși fitonutrienți necesari pentru un metabolism sănătos. Nivelul mare de vitamina C, E, B6 și acid folic, menține sistemul imunitar sănătos și reduce riscul de obezitate, boli cardiace și alte afecțiuni cronice. De asemenea, salata verde conține mulți antioxidanți puternic anticancerigeni.
Zeaxantina, pe care o găsim în salata verde, este un important carotenoid ce asigură protecție împotriva degenerescenței maculare datorate vârstei, prin filtrarea luminii excesive la nivelul ochilor.

Iată principalele beneficii pe care le aduce consumul de salată verde:
-    Ajută la tratarea constipației
-    Ameliorează insomnia și durerile de cap
-    Este benefică în timpul sarcinii, datorită conținutului de acid folic ce previne anemia
-    Sucul de salată verde crește nivelul fertilității și numărul spermatozoizilor
-    Este o sursă bogată de vitamina K ce joacă un rol important în creșterea masei osoase și luptă împotriva osteoporozei

Atunci când alegeți o salată pentru consum, asigurați-vă vă este mai închisă la culoare, deoarece aceasta este mai bogată în nutrienți. Salata verde se păstrează foarte bine la frigider în pungi sau cutii de plastic.