Murele

2017-07-14 15:10:04 / Categorie: Toate / Fructomania

Murele ne cuceresc prin aroma lor dulce-acrișoară, dar și prin aspectul lor mărgelat. Șiii...cu toate că și aceste caracteristici contează, mai importante sunt efectele pe care aceste fructe le au asupra organismului nostru. Iată trei dintre beneficiile de care ne putem bucura prin consumul de mure:

  • Sunt un antiimflamator natural: Murele conțin salicil, o substanță activă (regasită și în aspirină), care are efecte antiinflamatorii deosebite. Totuși, este necesar să avem grijă în cazul persoanelor care nu au intoleranță la ea.
  • Au puternice proprietăți antioxidante: Murele au foarte mulți antocieni, pigmenți care le dau culoarea specifică și care sunt antioxidanți puternici. Pe lângă antocieni, murele mai conțin și vitaminele E, C, dar și acid elagic, cunoscut pentru efectul său de a reduce anumite tumori canceroase (de colon, sân, sau col uterin).
  • Sunt bune pentru inimă, pentru tinerețe, dar și pentru sistemul nervos: Specialiștii spun că murele ajută circulația cardiovasculară și nu numai! Consumate regulat pot reduce riscul bolilor psihice, întărind sistemul nervos. Nu e suficient? Ei bine, pe lângă protecția inimii și a sistemului nervos, murele mai sunt îndrăgite și pentru faptul că încetinesc procesul de îmbătrânire prin proprietățile naturale deținute.

Taguri: ,