Prunele

2017-07-14 15:10:29 / Categorie: Toate / Fructomania

Indiferent că le consumăm proapete sau confiate, prunele sunt benefice pentru sănatate, fiind o importantă sursă de minerale, vitamine și antioxidanți. Noi am selectat trei dintre beneficiile numeroase pe care prunele ni le oferă. Aruncă și tu o privire!

  • Combat anemia – Care este secretul? Deși suntem tentați să spunem că fierul din consistența fructelor este de vină, efectul este produs de vitamina C. Aceasta are un rol important în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive. Da, fierul este principalul responsabil, însă vitamina C este cea care face acest proces posibil.
  • Sunt un bun tratament pentru constipație: Consumul de prune ajută la tratarea constipaţiei. O porţie de prune la 2-3 zile este suficientă. Efectul curativ se datorează datorită conţinutului ridicat de celuloză şi mucilagiu, elemente care stimulează tranzitul intestinal şi conferă, în acest fel, un efect laxativ.
  • Sunt bomboane energizante: Prunele au mari proprietăţi energizante, iar asta se datorează conţinutului ridicat de zaharuri. De aceea sunt gustări ideale care pot alunga oboseala și senzaţia de stres.

Taguri: ,