Dudele

2017-07-14 15:10:39 / Categorie: Toate / Fructomania

Dudele se coc la începutul verii și seamănă foarte mult cu murele. Gustul este, însă, unul dulce, spre deosebire de cel al murelor, care e mai acrișor. Deși nu se poate spune că se încadrează în categoria fructelor vedetă ale sezonului cald, murele au nenumărate beneficii, pe care nu ar trebui să le trecem cu vederea atât de ușor. Sunt bogate în vitamina K, grupul de vitamine B, dar și în minerale precum fosfor, calciu, magneziu sau mangan. Iată trei dintre beneficiile pe care ni le oferă fructele de dud:

Sunt bune ”la inimă”: Consumul de dude prezintă rezultate uimitoare în cazul tratamentelor pentru bolile cardiovasculare și hipertensiune arterială. Dudele reduc simptomele, dar și riscurile acestor boli.

Cresc capacitatea de memorare: Rețeta secretă? Ceaiul de dude! Specialiștii au descoperit că dudele conțin anumiți compuși care pot întârzia procesul de ”îmbătrânire” a memoriei, prezent odată cu înaintarea în vârstă.

Întăresc sistemul imunitar: Pe lângă faptul că ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge și reduc riscul bolilor de inimă, dudele ajută și la fortificarea sistemului imunitar prin conținutul bogat de vitamina C și flavonizi, care pot fi un adevărat scut de protecție împotriva infecțiilor și răcelilor. 


Taguri: ,