Coacăzele

2017-07-14 15:05:01 / Categorie: Toate / Fructomania

Acrișoare și cu un parfum specific, coacăzele pot fi o excelentă gustare dintre mese, dar și un adevărat elixir curativ pentru diverse afecțiuni. Care este secretul acestor fructe miraculoase, afli din următoarele rânduri:

  • Combat febra musculară: Ultimele studii efectuate, coacăzele au un exect de combatere a durerii musculare provocate de efortul fizic. În ceea ce privește uzul extern, fructele sunt cunoscute pentru efectul curativ asupra dermatozelor, eczemelor sau înțepăturilor de insecte.
  • Medicament pentru hipertensiunea arterială: În paleta de afecțiuni pentru care sunt recomandate aceste fructe, regăsim și reumatismul, artrita sau guta, iar asta datorită faptului că proprietățile lor acționează împotriva hipertensiunii arteriale. În plus, datorită efectelor anti-inflamataoare, coacazele negre sunt responsabile și pentru reducerea sensibilității la infecţiie respiratorii.
  • Tratament pentru pietrele la rinichi: Sucul de coacaze este recomandat persoanelor care fac periodic pietre la rinichi datorită faptului că acesta reduce cantitatea de calciu ionizat din urină. În cazurile de consum regulat, acesta poate fortifica sistemul imunitar luptând împotriva formarii pietrelor la rinichi.

Taguri: ,