Afinele

2017-07-14 15:00:35 / Categorie: Toate / Fructomania

Aceste mărgele indigo, mărunte, suculente și cu atât de multe beneficii pentru organismul nostru sunt accesoriul de bază pentru outfit-urile sănătății din acastă vară. Iată trei motive care te vor convinge să le adaugi în garderoba ta nutritivă:

  • Ochi de vultur: Afinele conțin un nivel crescut de compuși numiți antocianozide. Studiile clinice au dovedit că aceștia încetinesc pierderea vederii și, mai mult, pot preveni efectele procesului de îmbătrânire, cum ar fi cataracta, degenerescența maculară și nu numai!
  • O memorie mai bună: Un consum regulat de afine poate ajuta la întărirea sistemului nervos și poate preveni apariția afecțiunilor precum Alzheimer. În plus, are grijă și de funcțiile motorii și cognitive, iar asta datorită antioxidanților conținuți.
  • Ne mențin în formă: De ce? Pentru că sunt foarte slabe în calorii! O cană de afine are doar 84 de calorii. În urma unui studiu realizat de Universitatea din Michigan, s-a dedus că afinele, consumate în mod regulat, pot avea o influență reală asupra scăderii în greutate.

Taguri: ,